Bunn:
2 egg
90 g sukker
40 g hvetemel
30 g malte nøtter
1/2 ts bakepulver
Fyll:
1 l vaniljeis
1/2 l jordbær
Marengs:
3 eggehviter
135 g sukker
Egg og sukker piskes til tykk eggedosis. Sikt i mel, bakepulver og malte nøtter. Rør lett sammen, og hell røren i en smurt form (22-24 cm).
Stekes ved 180 grader midt i ovnen i ca 15 min. Avkjøles på rist.
Legg kaken på et ildfast fat, og dekk med bær. Skjær isen i tykke skiver og legg over bærene som en topp.
Pisk eggehvitene til de er stive. Tilsett sukker litt av gangen. Pisk mellom hver gang.
Bre marengsen over kaken.
Gratineres ved 225 grader til den er gyllen (5-10 min) på nederste rille.
Serveres straks.
tirsdag 10. mars 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar