Bunn: (evt. vannlig sukkerbrød)
2 egg
140 g sukker
100 g margarin
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
litt revet sitronskall
2 ss melk
vaniljesukker
Fyll:
500 g cottage cheese
3 egg
200 g sukker
2 dl fløte
1 ts vaniljesukker
skall og saft av en 1/2 sitron
5 plater gelatin
Bunn: Rør sammen eggeplommer, sukker, margarin og vaniljesukker. Bland i mel og sitronskall. Ha til slutt i stivpiska eggehviter.
Stek kaka i rund form i ca 25 min ved 175 grader. Avkjøl kakebunnen og del den i to.
Fyll: Kjør cottage cheese i hurtigmikser. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Bland den i ostemassen. Tilsett vaniljesukker og sitron.
Bløt gelatinplatene i 10 min i kaldt vann. Klem vannet ut av platene og løs dem opp i 3 ss kokende vann. Stivpisk fløte og eggehviter hver for seg. Bland kremen i ostemassen, ha i oppløst gelatin, og ha til slutt i eggehvitene.
Legg den ene kakebunnen tilbake i kakeformen. Dekk evt med bær. Fyll ostekremen i og legg den andre kakebunnen på toppen. La kaka stå kaldt til fyllet er stivna.
Løs kaka fra kanten av formen med en kniv dyppa i varmt vann. Dryss på melis til pynt.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar