søndag 8. februar 2009

JORDBÆR-ISKAKE

1 kg. jordbær
2 1/2 dl. sukkerlake (100 g. sukker, 2 dl. vann og en liten sitronbit)
1 1/2 dl. sterrømme
3 dl. kremfløte
sukkerbrød (tynt)

Ha de rensa jordbærene og den kalde sukkerlaka i hurtigmikser, og la den gå til mosen er jevn.

Hell mosen i en bolle og sett den i fryseren. La det stå i 2-3 timer, til mosen er fryst til en tykk grøt. Visp i mosen hvert kvarter. Pass spesielt på å røre ned det som er fryst nær kanten av bollen.

Visp fløte og rømme. Bland dette i mosen når den er ferdigfryst.

Legg et tynt lag sukkerbrød i ei litt trang rund form. Pynt rundt kanten med halve jordbær. Hell kremen i, og la kaka stå i fryseren ca. 1 t.

Om kaka lages en tid i forveien bør den stå et par timer i kjøleskapet før servering.

Kaka smaker godt med litt jordbærsaus til. (100 g. jordbær og 2 1/2 dl. sukkerlake moses i hurtigmikser like før servering.)
Bookmark and Share

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar