søndag 8. februar 2009

APPELSINTERTE

Tertedeig:
125 g. smør
200 g. hvetemel
2 ss. sukker
1 eggeplomme
1-2 ss. kaldt vann
1 ss. finrevet godt skrubbet appelsinskall

Appelsinkrem:
6 eggeplommer
saften av 6 appelsiner el. 1/2 l. appelsinjuice
150 g. sukker
1 ss. maisenna
150 g. smør

Pynt:
3-4 appelsiner
200 g. sukker
1 3/4 dl. vann

Smuldre smør, mel og sukker. Tilsett eggeplomme, vann og appelsinskall. La deigen stå kaldt i ca. 30 min. Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 grader i ca. 10 min. til den er gyllen. Avkjøl.

Rør sammen eggeplommer, appelsinsaft, sukker og maisenna. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side når det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen "sprekke". Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Ta kjelen av platen og rør inn romtemperert smør. Sett kremen kaldt til den stivner.

Fyll terteskallet med appelsinkremen. Skjær appelsinene i tynne skiver. Kok opp vann og sukker. Dypp appelsinskivene i sukkerlaken, og legg dem over appelsinkremen.

Server gjerne pisket krem eller is til.
Bookmark and Share

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar