150 g havrekjeks
50 g hasselnøttkjerner
100 g meierismør
Fyll:
6 plater gelatin
250 g Snøfrisk-ost
125 g kokesjokolade
1 ts vaniljesukker
3 dl lettrømme
skall og saft av 1 appelsin
2 egg
5 ss sukker
Pynt:
appelsinskall/sjokolade
Knus kjeksene og bland dem med malte nøtter og smeltet smør. Trykk blandingen ut i en rund form med høy kant og løs bunn (22 cm).
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
Smelt sjokoladen og rør den inn i Snøfrisk-osten. Ha i rømme med vaniljesukker og skall og saft av appelsinen. Visp egg og sukker til en lett og luftig eggedosis.
Klem vannet ut av gelatinen og løs den opp i litt kokende vann. Rør gelatinen inn i ost/sjokoladeblandingen. La den stå litt før eggedosisen blandes i.
Hell alt over kjeksbunnen i formen. La den stå noen timer kjølig før den pyntes med litt revet appelsinskall og sjokolade.
onsdag 4. mars 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar