Nøttebunn:
4 eggehviter
200 g sukker
250 g grovmalte mandler/hasselnøtter
Sjokolademousse:
400 g sjokolade
300 g usaltet smør
10 egg
2 pl gelatin
revet sjokolade/kakaopulver/sjokolade/sjokoladekrem til pynt
Stivpisk eggehvitene og tilsett sukkeret litt etter litt. Vend mandlene forsiktig i og ha røren i en springform (24-26 cm). Stek bunnen ved 175 grader i ca 45 min. Avkjøl på rist.
Smelt sjokoladen og smøret i vannbad. Skill eggene, og rør i en og en eggeplomme. Bløt opp gelatinen i vann, smelt den og rør den inn i sjokolademassen. Skjær til slutt inn stivpiskede eggehviter.
Kle en springform med plastfilm og legg mandelbunnen i. Fyll i sjokolademassen og la formen stå kaldt i minst 4 t.
Pynt kaken rett før servering.
søndag 1. mars 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar