søndag 1. mars 2009

SJOKOLADEMOUSSE PÅ NØTTEBUNN

Nøttebunn:
4 eggehviter
200 g sukker
250 g grovmalte mandler/hasselnøtter

Sjokolademousse:
400 g sjokolade
300 g usaltet smør
10 egg
2 pl gelatin

revet sjokolade/kakaopulver/sjokolade/sjokoladekrem til pynt

Stivpisk eggehvitene og tilsett sukkeret litt etter litt. Vend mandlene forsiktig i og ha røren i en springform (24-26 cm). Stek bunnen ved 175 grader i ca 45 min. Avkjøl på rist.

Smelt sjokoladen og smøret i vannbad. Skill eggene, og rør i en og en eggeplomme. Bløt opp gelatinen i vann, smelt den og rør den inn i sjokolademassen. Skjær til slutt inn stivpiskede eggehviter.

Kle en springform med plastfilm og legg mandelbunnen i. Fyll i sjokolademassen og la formen stå kaldt i minst 4 t.

Pynt kaken rett før servering.
Bookmark and Share

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar