torsdag 5. februar 2009

TROIKA (Mandelkake de luxe)

Kakebunn:
200 g. malte mandler
200 g. melis
3 eggehviter

Trøffelkrem:
75 g. melis
1 dl. vann
3 eggeplommer
150 g. smør/margarin
1 ss. kakao

Gele:
1 pakke rød gele
3 dl. vann

500 g. marsipan

Glasur:
1 1/2 pl. dronningsjokolade
2 ss. delfiafett

Bunnen stekes i en rund form (26 cm.) ved 170 grader nederst i ovnen i ca. 30 min.

Bunn: Pisk eggehvitene stive og rør forsiktig i malte mandler og melis. Ha deigen i en bakepapirkledd kakeform og stek bunnen. Avkjøl den før den hvelves på rist.

Trøffelkrem: Ha melis og vann i en kjele. Kok det forsiktig til massen blir seig, ca. 8 min. Avkjøl. Pisk eggeplommene, tilsett melismassen i en tynn stråle mens du rører godt. Rør inn smøret i små biter. Tilsett kakao til slutt. Smør kremen på den avkjølte mandelbunnen og sett kaken i kjøleskapet.

Gele: Lag gele etter anvisning på pakken, men bruk bare 3 dl. vann. Sett ringen på kakeformen rundt kaken og hell på geleen som har begynt å stivne. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til geleen er helt stiv.

Kjevle marsipanen til en tynn leiv. Fjern formen fra kaken og legg marsipanen over geleen. Form den så den blir glatt og fin.

Smelt sjokolade og delfiafett ved svak varme. Avkjøl sjokolademassen før den fordeles jevnt over marsipanlokket.

Kakebunnen smaker også godt med bare trøffelkremen. Pynt da med litt revet sjokolade.
Bookmark and Share

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar