Kakebunn:
5 eggehviter
200 g. melis
200 g. mandler
Krem:
5 eggeplommer
1 dl. fløte
125 g. sukker
1 ts. vaniljesukker
150 g. smør
(mandelflak)
Stivpisk eggehvitene og vend inn melis og malte mandler. Ha deigen over i en smurt form (24 cm) og stek bunnen ved 160 grader i ca. 1 t. Avkjøl bunnen i kakeformen.
Ha alle ingrediensene til kremen med unntak av smøret i en kasserolle. Varm opp uten å la det koke og rør blandingen til en tykk krem (ca. 5 min). ta kasserollen vekk fra platen og rør inn smøret. Avkjøl kremen og smør den over den avkjølte kakebunnen mens den fortsatt er i kakeformen. Pynt evt. med mandelflak.
torsdag 5. februar 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar