6 eggehviter
3 dl. sukker
100 g. hasselnøtter
1 dl. hvetemel
1 1/2 ss. kakao
75 g. mandelspon
Fyll:
3 dl. kremfløte
1 liten boks aprikoser
50 g. dronningsjokolade
Pynt:
50 g. dronningsjokolade
Stekes ved 175 grader i ca. 15 min. midt i ovnen i langpanne.
Pisk eggehvitene stive, tilsett sukker litt etter litt og pisk til massen er blank og tykk. Mal eller hakk mandlene fint og bland dem forsiktig i massen sammen med mel og kakao. Kle en langpanne med bakepapir og smør godt. Bre røren jevnt utover og dryss mandelspon over.Stek kaken.
Hvelv kaken på et håndkle, dra av papiret og la den ligge slik i ca. 2 min. Hvelv så langpannen over kaken og avkjøl den helt.
Visp fløten stiv, la aprikosene renne godt av seg og del dem i biter. Hakk sjokoladen. Bland aprikos og sjokolade i kremen og bre den over kaken. Rull den sammen fra langsiden. Smelt sjokolade til pynt i en plastpose i varmt vann. Klipp et lite hull i spissen av posen og sprøyt sjokolade ut på kaken. Legg kaken med skjøten ned i kjøleskapet en stund før servering.
fredag 6. februar 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar