fredag 6. februar 2009

NØTTEBUNN M/EGGEKREM

Nøttebunn:
150 g. hasselnøtter
150 g. valnøtter
3 egg
150 g. sukker

Eggekrem:
4 dl. melk
1 vaniljestang el. 1 ts. vaniljesukker
6 eggeplommer
1/2 dl. sukker
1 ss. maisenna

Mal nøttene. Pisk eggedosis og vend inn nøtteblandingen. Stek kaka på nederste rille ved 200 grader i 20-30 min. Avkjøl.

Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Vær forsiktig så det ikke blir for varmt, slik at kremen "sprekker". Når kremen har fått passe tykk konsistens, avkjøles den i kaldt vann. Rør av og til. Ha eggekremen over nøttebunnen og pynt med bær.
Bookmark and Share

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar