Deig:
3 dl hvetemel
125 g smør
1 krm bakepulver
2-3 ss vann
Fyll:
3 dl kremfløte
300 g sukker
2-3 sitroner
7 egg
Lag deigen og sett den kaldt 1-2 timer.
Kle en form (22 cm) med deigen. Prikk den med en gaffel og stek den ved 180 grader i 15 min på miderste rille.
Når deigen er ferdigstekt skal den pensles med eggeplomme for å tette hullene. Sett formen inn i stekeovnen i 3 min slik at eggeplommen stivner.
Bland ingrediensene til fyllet sammen og øs det opp i formen. Stek terten ved 95 grader i ca 90 min. Ta den ut og avkjøl i 5 min.
Dryss over melis. Terten skal serveres lunken. Server med friske bær og bærsaus.
torsdag 26. februar 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar