torsdag 26. februar 2009

SITRON-TERTE

Deig:
3 dl hvetemel
125 g smør
1 krm bakepulver
2-3 ss vann

Fyll:
3 dl kremfløte
300 g sukker
2-3 sitroner
7 egg

Lag deigen og sett den kaldt 1-2 timer.

Kle en form (22 cm) med deigen. Prikk den med en gaffel og stek den ved 180 grader i 15 min på miderste rille.

Når deigen er ferdigstekt skal den pensles med eggeplomme for å tette hullene. Sett formen inn i stekeovnen i 3 min slik at eggeplommen stivner.

Bland ingrediensene til fyllet sammen og øs det opp i formen. Stek terten ved 95 grader i ca 90 min. Ta den ut og avkjøl i 5 min.

Dryss over melis. Terten skal serveres lunken. Server med friske bær og bærsaus.
Bookmark and Share

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar