torsdag 26. februar 2009

SACHERKAKE

150 g mørk kokesjokolade
100 g smør
100 g sukker
100 g mandler
50 g grovt brød
4 egg

Pensling:
2-3 ss aprikosmarmelade

Glasur:
200 g kokesjokolade
1 dl kremfløte

Smør en rund form (ca 24 cm), og kle bunnen med bakepapir.

Smelt sjokoladen i vannbad. Rør smør og sukker porøst. Bland i malte mandler, eggeplommer og smuldret brød. Tilsett smeltet sjokolade. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsktig inn. Hell røren i formen og stek kaken ved 175 grader i 40-45 min.

Avkjøl den litt i formen, før den avkjøles på rist.

Pensle kaken med aprikosmarmelade. Smelt sjokoladen i fløten og rør den sammen. Hell sjokoladen over kaken og bre den utover, også langs kanten.

Pynt med gjerne med marsipan, f.eks formet som små egg.
Bookmark and Share

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar