tirsdag 24. februar 2009

PECANPAI

Bunn:
125 g smør (romtemperert)
100 g melis
250 g mel
4 eggeplommer
4 ss melk
1 klype salt

Fyll:
150 g pecannøtter (hakkede)
250 g pecannøtter (hele)
3 hele egg
90 g smør (romtemperert)
1 klype salt
1 ss mel
1 ss rom/bourbon
1 1/2 dl lys sirup
1 dl lønnesirup
125 g brunt sukker

Bunn: Rør smør og melis hvitt. Tilsett mel, salt og eggeplommer. Når deigen er grove smuler, så spe i melken. Rør til deigen fester seg godt sammen. Pakk den inn i plast og la den hvile en time.

Kjevle deigen ut på melet kjøkkenbenk til den er 2-3 mm tykk. Fordel deigen i en smurt pai-/terteform. Stek bunnen halvferdig på 180 grader i 6-7 min.

Pensle med en ekstra eggeplomme, slik at deigen blir "forseglet" - da holder den seg sprø lenger.

Fyll: Pisk smør og salt luftig sammen med sukker. Spe eggene forsiktig i. Spe med lønnesirup og lys sirup. Bland de hakkede nøttene i melet, og ha dem i røren. Bland rom i røren.

Fordel røren over tertebunnen. Stek på 180 grader i ca 15 min, til den har fått en liten hinne. Ta den forsiktig ut, og fordel de hele pecannøttene pent på toppen. Stek paien videre i 30-40 min.

Ta den ut og avkjøl den helt før du skjærer den i stykker.
Bookmark and Share

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar