mandag 23. februar 2009

OSTEFROMASJKAKE M/ FRISK FRUKT

Bunn:
50 g mandler
150 g fullkornkjeks
70 g smør

Ostefromasj:
6 plater gelatin
375 g kremost med mandarin/ananas smak
3 dl kremfløte
skall av 2 mandariner og saft av 3-4 mandariner (ca 1 1/2 dl)
saft av 1/2 sitron
2-4 ss sukker

Mal mandler og kjeks. Smelt smør i stekepannen og stek kjeksblandingen lett gyllen på middels varme, rør hele tiden. Sett ringen til en rund kakeform på et serveringfat og trykk den avkjølte massen utover i formen.

Bløt gelatinen i kaldt vann i 2-3 min og smelt den i 2-3 ss kokende vann. Avkjøl.

Rør osten myk og rør i stivpisket krem. Tilsett revet skall av mandariner og saft av mandariner og sitron. Smak til med sukker. Rør inn den avkjølte gelatinen.

Hell kremen over kjeksbunnen. La ostefromasjkaken stå kaldt til fromasjen er helt stiv.

Pynt med mandariner.
Bookmark and Share

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar