Marengs:
6 eggehviter
1 dl melis
1 dl sukker
Iskrem:
6 eggeplommer
200 g sukker
2 dl søt jordbærpurè
5 dl kremfløte
jordbær og pisket krem til pynt
Pisk eggehvitene nesten stive i en kald bolle, og tilsett litt og litt sukker og melis mens maskinen er i gang.
Tegn opp to sirkler (24 cm i diameter) på matpapir ved hjelp av springform. Bre marensmassen ut i sirklene. Sett dem til tørk i ovnen ved 60 grader til de er tørre.
Pisk eggeplommene og sukker i vannbad til en luftig og seig masse. Ha den over i miksmasteren og pisk den luftig og lett. Skjær inn søtet jordbærpurè og til slutt stivpisket kremfløte.
Legg en marengsbunn i bunnen på springformen. Fyll på ismassen og legg den andre marengsbunnen på som lokk. Dekk til med plastfilm og la isen stå i fryseren til den er stivnet.
Pynt iskaken med krem og friske jordbær like før servering.
torsdag 19. februar 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar