Bunn:
200 g. mandler
200 g. sukker
2 egg
1 ss bakekakao
revet skall av 1 appelsin
Fyll:
200 g. hvit sjokolade
4 dl. kremfløte
3 eggeplommer
Bunn: Mal mandlene. Visp sammen egg og sukker. Bland inn mandler, kakao og finrevet appelsinskall. Ha over i en smurt springform (ca. 24 cm) og stek bunnen på nederste rille ved 175 grader i ca. 25 min. Avkjøl på rist, i formen.
Fyll: Smelt sjokoladen i vannbad. Bland eggeplommene sammen med 1 dl. av kremfløten og varm opp under omrøring, til det tykner. Avkjøl litt og bland inn den smeltede sjokoladen. Pisk resten av kremfløten til krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med ringen rundt. Hell blandingen over mandelbunnen, og la kaken stå ca. 1 time i kjøleskapet før den serveres.
Kaken kan også fryses og serveres som iskake, men ta da kaken ut av fryseren og la den tempereres i kjøleskapet en halv time før den serveres.
torsdag 12. februar 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar