Deig:
150 g. smør
4 dl. hvetemel
1 ss. fløte
1 ss. vann
Vaniljekrem:
1 egg
3 dl. kremfløte
1 vaniljestang
3 ss. sukker
1 ss. maisenna
Garnering:
Bringebær og sitronmelisse
Smuldre sammen smør og mel og tilsett fløte og vann. Trykk deigen ut i paiformen og sett deigen kaldt i 30 min.
Stek bunnen ved 175 grader midt i ovnen i 12-15 min. Bland alle ingrediensene til kremen i en kjele. Del vaniljestangen på langs og skrap ut de sorte frøene. La kremen tykne på svak varme under konstant visping. Avkjøl kremen, visp av og til.
Bre kremen utover bunnen, legg på godt med bringebær og pynt med sitronmelisse.
Du kan også smelte litt eplegele på svak varme og pensle den over kaken.
Sett kaken kjølig til den skal serveres.
Prøv også med andre typer bær/frukt.
søndag 8. februar 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar