søndag 8. februar 2009

FROMASJKAKE M/BRINGEBÆR

200 g. mandelmasse
75 g. smør
2 egg
1 ss. hvetemel

Fromasj:
2 egg
1 dl. sukker
1 1/4 dl. bringebærsyltetøy
5 pl. gelatin
4 dl. kremfløte
5 dl. friske bringebær/250 g. dypfryste

Garnering:
bringebær

Riv mandelmassen grovt og bland den med mykt smør og egg. Rør i hvetemelet. Bre røren ut i en rund springform. Stek bunnen ved 175 grader i ca. 20 min. Avkjøl i formen.

La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i 5 min. Pisk egg og sukker til eggedosis, bland i syltetøyet. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den på svak varme. Rør inn i eggedosisen. Pisk fløten og vend den inn i blandingen. La bunnen ligge i formen, legg over bringebærene og hell fromasjen over. Sett den kaldt til den stivner, minst 3 timer.

Ta forsiktig kaken ut av formen og garner med bringebær.
Bookmark and Share

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar