200 g. mandelmasse
75 g. smør
2 egg
1 ss. hvetemel
Fromasj:
2 egg
1 dl. sukker
1 1/4 dl. bringebærsyltetøy
5 pl. gelatin
4 dl. kremfløte
5 dl. friske bringebær/250 g. dypfryste
Garnering:
bringebær
Riv mandelmassen grovt og bland den med mykt smør og egg. Rør i hvetemelet. Bre røren ut i en rund springform. Stek bunnen ved 175 grader i ca. 20 min. Avkjøl i formen.
La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i 5 min. Pisk egg og sukker til eggedosis, bland i syltetøyet. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den på svak varme. Rør inn i eggedosisen. Pisk fløten og vend den inn i blandingen. La bunnen ligge i formen, legg over bringebærene og hell fromasjen over. Sett den kaldt til den stivner, minst 3 timer.
Ta forsiktig kaken ut av formen og garner med bringebær.
søndag 8. februar 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar