Bunn:
150 g sukker
3 egg
1 ts bakepulver
2 ss kakao
2 dl hvetemel
1 pl kokesjokolade
1 dl kaffe
1 dl ristede, hakkede hasselnøtter
Sjokoladekrem:
6 dl kremfløte
1 pl kokesjokolade
Pynt:
ristede hasselnøtter
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i hvetemel, bakepulver og kakao. Rør det sammen til en glatt og luftig deig.
Smelt sjokoladen i kaffen og bland den i. Ha til slutt i hasselnøttene.
Hell røren i en smurt springform og stek den nederst i ovnen ved160 grader i ca 45 min. Avkjøl kaken på rist.
Kok opp kremfløten og rør inn sjokoladen. Avkjøl blandingen til kjøleskapstemperastur. Pisk den så til krem.
Del kakebunnen i tre og fyll sjokoladekremen mellom lagene. Dekk også toppen og siden med krem. Sprøyt sjokoladekremroser rundt kanten og pynt med ristede hasselnøtter.
søndag 1. mars 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar