3 dl melk
25 g gjær
100 g smeltet smør/margarin
8 dl hvetemel
1/2 ts salt
5 ss sukker
1 ts kardemomme
1 ts sitronsaft
Fyll:
1 pakke vaniljesaus
2 1/2 dl melk
2 ss sukker
eller 1 pakke ferdig vaniljekrem
Ha alt det tørre i en bolle. Rør ut gjæren i lunken melk/smørblanding. Tilsett det våte i det tørre. Elt deigen og la den heve til dobbel størrelse.
Del deigen i to. Kjevle ut det ene stykket, og fyll en rund form. La den gå opp langs kanten. Det andre stykket kjevles ut til en leiv, fylles med fyllet og rulles sammen til en pølse. Pølsen skjæres opp i biter og legges i formen. Etterhev i ca 30 min.
Stekes ved 200-225 grader i 20-30 min. Serveres med melisglasur.
torsdag 5. mars 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar