torsdag 19. februar 2009

OSTEKAKE M/MØRDEIGSBUNN

Mørdeig:
250 g hvetemel
140 g sukker
150 g smør
1 egg
1/4 ts vaniljesukker
litt revet sitronskall

600 g cottage cheese, finmost
3 eggeplommer
3 eggehviter
200 g sukker
2 dl fløte, pisket til krem
11 plater gelatin
saft og skall av 1 sitron

jordbær

Bunn: Bland smør og sukker godt til det blir en myk masse. Elt inn mel og egg. La deigen hvile en time i tett plast i kjøleskapet (kan lagres slik i inntil to uker). Kjevle den til en 5 mm tykk, rund leiv somm du legger i en godt smurt pai-/terteform. Stekes i 8-10 min ved 180 grader.

Fyll: Pisk eggeplommer, sitron og 150 g sukker hvitt. Tilsett moset cottage cheese og pisket krem. Bland inn smeltet gelatin. Pisk eggehvitene og 50 g sukker til marengs. Bland inn denne til slutt, sammen med vaniljesukkeret.

Kle en rund springform med plastfolie. Legg den stekte bunnen ned i formen og plasser jordbær delt i to langs kanten. Fyll ostemassen over. Dekk kaken med plast og la den stå i kjøleskapet i minst 12 timer.
Bookmark and Share

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar