Bunn:
150 g hasselnøttkjerner
3 egg
2 dl sukker
1/2 ts bakeoulver
Glasur:
50 g smør/margarin
3 dl melis
5 ss kakao
2 ss fløte
1 eggehvite
Pynt:
hele hasselnøttkjerner
Mal nøttene. Ha egg, sukker og bakepulver i en bolle og rør forsiktig sammen til en jevn røre. Tilsett nøttene og rør om.
Kle en rund form med bakepapir (ca 22 cm). Hell i røren og stek kaken ved 175 grader i ca 40 min.
Ta ut kaken og la den avkjøles en stund. Trekk av bakepapiret. Oppbevar nøttebunnen i folie til den er helt kald.
Rist de hele nøttene ved 175 grader i ca 10 min. La dem avkjøles. Gni dem mot hverandre mellom hendene slik at det ytterste brune laget forsvinner.
Smelt smøret og rør inn melis, kakao og fløte. Rør om til røren er kald. Pisk eggehviten stiv og skjær den inn i glasuren.
Fordel glasuren utover kaken og pynt med nøttene.
Server gjerne med krem til.
tirsdag 17. februar 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar