Bunn:
150 g. smør
150 g. sukker
5 eggeplommer
4 ss. melk
150 g. hvetemel
1 ts. bakepulver
Marengs:
5 eggehviter
200 g. sukker
100 g. mandler, skivet
Fyll:
1 dl. kremfløte
5 dl. ferdig rom- el. vaniljekrem
ev. også romessens
Rør smør og sukker hvitt. Pisk inn eggeplommer. Rør vekselvis inn melk og hvetemel. Rør inn bakepulver. Dekk bunnen med bakepapir (ca. 30x40 cm.) Bre røren jevnt utover i formen.
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker og visp til massen er blank og stiv. Bre massen over kakerøren. Dryss over mandler. Stek på 160 grader i ca. 40 min. Avkjøl kaken i formen.
Visp fløten stiv. Rør inn rom-/vaniljekrem. Smak til med romessens. Del kaken i to, og fordel fyllet jevnt over den ene halvdelen. Legg den andre halvdelen på toppen.
fredag 6. februar 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar