fredag 6. februar 2009

KVÆFJORDKAKE (VERDENS BESTE)

Bunn:
150 g. smør
150 g. sukker
5 eggeplommer
4 ss. melk
150 g. hvetemel
1 ts. bakepulver

Marengs:
5 eggehviter
200 g. sukker
100 g. mandler, skivet

Fyll:
1 dl. kremfløte
5 dl. ferdig rom- el. vaniljekrem
ev. også romessens

Rør smør og sukker hvitt. Pisk inn eggeplommer. Rør vekselvis inn melk og hvetemel. Rør inn bakepulver. Dekk bunnen med bakepapir (ca. 30x40 cm.) Bre røren jevnt utover i formen.

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker og visp til massen er blank og stiv. Bre massen over kakerøren. Dryss over mandler. Stek på 160 grader i ca. 40 min. Avkjøl kaken i formen.

Visp fløten stiv. Rør inn rom-/vaniljekrem. Smak til med romessens. Del kaken i to, og fordel fyllet jevnt over den ene halvdelen. Legg den andre halvdelen på toppen.
Bookmark and Share

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar