1 1/2 dl sukker
100 g smør
2 egg
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss melk
Krem:
2 eggeplommer
3 ss sukker
1 ts kaffepulver
200 g naturell smøreost
1/2 dl pisket krem
2 stivpiskede eggehviter
Dynking og pynt:
1/2 dl madeira eller kakaolikør
50 g lys kokesjoklade
mokkabønner
2 dl pisket krem
jordbær eller andre bær eller frukt
Rør sukker og smør hvitt og luftig. Rør i et og et egg. Bland mel og bakepulver og sikt det vekselvis med melk. Hell røren i godt smurt form (ca. 28 cm). Stek kaken ved 175 grader i 30-35 min. nederst i ovnen. Avkjøl den under et håndkle. Legges på et serveringsfat. Drypp over madeira eller likør og la kaken stå og trekkes en stund.
Til kremen piskes eggeplommer, sukker og kaffepulver stivt. Bland i myk ost og vend i pisket krem og stivpiskede eggehviter. Smør kremen over kakebunnen. sett kaken kjølig til kremen stivner.
Smelt sjokoladen i vannbad og hell den i en plastpose. Klipp et lite hull og lag mønster på kaken. Pynt med mokkabønner. Sprøyt kremdotter rundt og pynt med friske bær eller frukt.
fredag 13. februar 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar