fredag 13. februar 2009

ELIZABETH CAKE

Bunn:
3 små egg
1/2 kopp sukker
2 ss mel
2 ss smeltet smør
1 ss kakao
litt revet appelsinskall

Sjokoladefyll:
7 dl fløte
600 g sjokolade
100 g usaltet smør
5 ss Grand Marnier

Topping:
2 dl. creme fraiche
1 dl fløte
1/2 vaniljestang
2 ss melis
1 ss cognac
litt smeltet sjokolade

Stivpisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn kakao, mel og smør. Tilsett revet appelsinskall. Fyll massen i en smurt kakespringform og stek på 180 grader i ca. 15-20 min. Avkjøles.

Kok opp fløte, og ha i smør og sjokolade. Sett til side med en gang, og rør til sjokoladen er helt smeltet. Når det er litt avkjølt tilsettes Grand Marnier. Fyll dette oppå bunnen og avkjøl. Sett i kjøleskapet til det stivner.

Stivpisk fløte og creme fraiche med vaniljefrø og melis. Ha i cognac og litt smeltet sjokolade. Dander denne kremen på toppen og pynt med litt sjokolade.
Bookmark and Share

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar