fredag 6. mars 2009

MARENGSKAKE M/JORDBÆR

Bunner:
4 eggehviter
1/2 krm bakepulver
1/2 krm salt
2 dl sukker
3 ss maisenna
50 g mandler, skåldede og malte

Sitronfyll:
4 eggeplommer
2 ss sukker
revet skall og saft av 1 appelsin
saft av 1/2 - 1 sitron

Pynt:
3 dl kremfløte
ca 1 liter friske jordbær

Visp eggehvitene stive med bakepulver og salt. Tilsett sukker under visping, litt av gangen.

Bland maisenna og mandler, og vend ned i marengsrøren.

Bre massen ut på bakepapir til to runde bunner, 20-22 cm i diameter.

Stek bunnene midt i ovnen ved 150 grader i ca 1 time. Avkjøl på rist.

Bland eggeplommer, sukker, appelsinskall, saft fra appelsin og sitron i en kjele. Småkok kremen under visping til den er passe tykk. Avkjøl.

Visp kremen. Rens og del jordbær i to.

Bre sitronkremen på den ene bunnen, og dekk med halve jordbær. Legg den andre bunnen over. Pynt kaken med kremtopper og halve jordbær.

Server straks.
Bookmark and Share

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar