Bunner:
4 eggehviter
1/2 krm bakepulver
1/2 krm salt
2 dl sukker
3 ss maisenna
50 g mandler, skåldede og malte
Sitronfyll:
4 eggeplommer
2 ss sukker
revet skall og saft av 1 appelsin
saft av 1/2 - 1 sitron
Pynt:
3 dl kremfløte
ca 1 liter friske jordbær
Visp eggehvitene stive med bakepulver og salt. Tilsett sukker under visping, litt av gangen.
Bland maisenna og mandler, og vend ned i marengsrøren.
Bre massen ut på bakepapir til to runde bunner, 20-22 cm i diameter.
Stek bunnene midt i ovnen ved 150 grader i ca 1 time. Avkjøl på rist.
Bland eggeplommer, sukker, appelsinskall, saft fra appelsin og sitron i en kjele. Småkok kremen under visping til den er passe tykk. Avkjøl.
Visp kremen. Rens og del jordbær i to.
Bre sitronkremen på den ene bunnen, og dekk med halve jordbær. Legg den andre bunnen over. Pynt kaken med kremtopper og halve jordbær.
Server straks.
fredag 6. mars 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar