Nøttebunn:
4 eggehviter
1 1/2 dl sukker
200 g. hasselnøttkjerner
Bringebærparfait:
4 eggeplommer
2 ss. sukker
1 ts. vaniljesukker
150 g. fryste bringebær med sukker
3 dl. kremfløte
Saus:
150 g. rørte bringebær med sukker
Pynt:
Hele bringebær og sitronmelisse
Pisk eggehviter og sukker til en tykk marengs. Tilsett malte nøtter. Hell røren i en bakepapirkledd form og stek kaken lys brun og myk. Avkjøles i formen.
Eggeplommene piskes med sukker og vaniljesukker til en stiv eggedosis i varmt vannbad. Grovhakk bringebærene. Bland eggedosis, pisket kremfløte og bær, og hell røren over nøttebunnen. Sett kaken i fryseren i minst 4 timer.
Ved servering skjæres kaken i stykker og anrettes på tallerkener. Mos bærene med sukker i hurtigmikser. Hell litt saus på hver tallerken og pynt med hele bær og sitronmelisse.
søndag 8. februar 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar