søndag 8. februar 2009

BRINGEBÆRPARFAIT PÅ NØTTEBUNN

Nøttebunn:
4 eggehviter
1 1/2 dl sukker
200 g. hasselnøttkjerner

Bringebærparfait:
4 eggeplommer
2 ss. sukker
1 ts. vaniljesukker
150 g. fryste bringebær med sukker
3 dl. kremfløte

Saus:
150 g. rørte bringebær med sukker

Pynt:
Hele bringebær og sitronmelisse

Pisk eggehviter og sukker til en tykk marengs. Tilsett malte nøtter. Hell røren i en bakepapirkledd form og stek kaken lys brun og myk. Avkjøles i formen.

Eggeplommene piskes med sukker og vaniljesukker til en stiv eggedosis i varmt vannbad. Grovhakk bringebærene. Bland eggedosis, pisket kremfløte og bær, og hell røren over nøttebunnen. Sett kaken i fryseren i minst 4 timer.

Ved servering skjæres kaken i stykker og anrettes på tallerkener. Mos bærene med sukker i hurtigmikser. Hell litt saus på hver tallerken og pynt med hele bær og sitronmelisse.
Bookmark and Share

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar